Следвайте Гласове в ТелеграмКитай представи на света един от най-модерните дронове

...
Следвайте Гласове в ТелеграмКитай представи на света един от най-модерните дронове
Коментари Харесай

Невидимият китайски дрон Sky Hawk се управлява от невронна мрежа

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Китай показа на света един от най-модерните дронове Tianying („ Sky Hawk “). Държавната телевизия CCTV за първи път заяви за полетните тествания на дрона, който е създаден в условия на строга секретност, невиждана даже за китайските стандарти.

И в този момент е ясно за какво китайците криеха своите разработки толкоз деликатно. Tianying доста превъзхожда множеството известни дронове по разнообразни параметри - от стелт до повишен обсег на полета.

Skyhawk е предопределен за разузнаване и въздушно наблюдаване. Той е оборудван с най-модерните стелт технологии, което му разрешава да работи изцяло неусетно даже във вражеското въздушно пространство, осигурявайки благоприятни условия за събиране на разследваща информация в действително време.

Благодарение на дребното си радарно напречно сечение и висока устойчивост, Skyhawk може да се употребява за задачи за наблюдаване на огромни дистанции на огромни височини.

Разработката на неповторим дрон е финансирана от държавната China Aerospace Science and Industry Corporation (CASIC). Днес това е водещият производител на прецизни оръжия в страната.

CASIC за първи път разгласи създаването на стелт дрон още през 2018 година и тогава нищо не се знаеше за напредъка на работата. Но в този момент авиационни специалисти интензивно разискват създаването.

Tianying има оптимално тегло при политане от 3 тона и дизайн на стелт летящо крило, съпоставим с този на американския разследващ дрон Lockheed Martin RQ-170 Sentinel. Смята се, че самолетът е направил най-малко три сполучливи тестови полета от началото на създаването.

Главният дизайнер  на Tianying, сподели в изявление, оповестено в формалния акаунт на компанията в WeChat:

„ Бойните полета на бъдещето ще бъдат доста горещи и стелт дронове като нашия Tianying ще играят голяма роля. “ Осемдесет % от нашата UAV технология е най-новата и най-модерна. В някои връзки ние сме безспорните водачи в световната промишленост за UAV.

CASIC към момента не е разкрил детайлности за Tianying, само че наподобява, че дронът ще бъде подобаващ за изстрелване от самолетоносачи, като се има поради релативно компактният му обсег на крилата от единствено към 11 метра.
Невидимият дрон може да работи независимо или в тандем с WJ-700 UAV, различен високоскоростен и извънредно жив разследващ дрон.

Устройството е оборудвано с съвременни технологии, които му разрешават да взаимодейства с пилотирани самолети в бойни и наблюдателни задачи.

Инфо: " Труд "

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР